Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa ze szczypiorkiem ( twaróg półtłusty mleko)
szynka z indyka ,szyneczka chuda wieprzowa
pomidor, mix sałat
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, morela, papryka czerwona
Obiad:
I Zupa krem jarzynowa z ziemniakami ( włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, ziemniaki 60 g, brokuł 70 g, kalafior 30 g, sól 2 g, pieprz, przyprawy)
II Ryż na mleku zapiekany z jabłkiem prażonym i cynamonem ( mleko, ryż 40g)
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Budyń śmietanowy z sosem owocowym (mleko, truskawka )
borówka
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
szynka drobiowa
rzodkiewka, sałata lodowa, papryka żółta
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka , arbuz, seler naciowy
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (włoszczyzna 130g, seler, wywar z drobiu 25g, ziele ang., liście laurowe, por, makaron 20g gluten , jaja )
II Ziemniaki puree (mleko)
Kotlecik wieprzowy mielony z pieca (łopatka wieprzowa 60g, jaja, gluten sól 2 g, przyprawy)
marchewka karotka gotowana na parze
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 10g , mleko 160ml)
jabłko
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta rybna (ryba , przyprawy)
szyneczka z indyka
szpinak , pomidorki koktajlowe, ogórek małosolny
kawa inka na mleku(mleko)/herbata miętowa
Drugie śniadanie:
warzywa gotowane al dante z dipem jogurtowym (mleko),
ser mozzarella (mleko),
pomarańcza
Obiad:
I Zupa Krupnik z kaszą jaglaną (włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, ziemniaki 80g, kasza jaglana 20g, przyprawy)
II Pizza do samodzielnego skomponowania przez dzieci (jaja , gluten, mleko, pomidor, roszponka)
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Shake owocowy (jogurt naturalny 100g mleko, kefir mleko, malina , truskawka )
Pałki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
jajko gotowane na twardo ze szczypiorkiem (jaja)
schab w ziołach
sałata masłowa,rukola , papryka czerwona
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
kalarepa, jabłko, pestki dyni
Obiad:
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami (włoszczyzna 130g, wywar mięsny 25 g, seler, ziemniaki 80 g, kalafior 50g, przyprawy)
II Gulasz wieprzowy duszony w sosie własnym z kaszą jęczmienną (cebula, majeranek, kasza jęczmienna 40g gluten, łopatka wieprzowa 60g, sól 2g, pieprz, gluten )
kapusta modra gotowana
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Rogale z powidłami śliwkowymi z własnego wypieku (jaja, gluten , mleko)
żurawina
kawa inka na mleku (mleko)
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (płatki 20g, mleko 150ml )
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z brzoskwiniami (twaróg półtłusty mleko)
morele suszone, papryka kolorowa, ogórek zielony
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
marchew, ananas, seler naciowy
Obiad:
I Zupa pomidorowa z ryżem (bulion warzywno -drobiowy 130g/25g, seler, koncentrat pomidorowy , ryż 20g, sól 2 g, pieprz, śmietana 18 % mleko)
II Ziemniaki puree (mleko)
Ryba z pieca (ryba 60 g, jaja, gluten )
Surówka z kapusty kiszonej
Kompot z wiśni
Podwieczorek:
Arbuz
wafle tortowe
lemoniada owocowa
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa ze szczypiorkiem (twaróg półtłusty mleko)
szynka z indyka, szyneczka chuda wieprzowa
pomidor, mix sałat
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, morela, papryka czerwona
Obiad:
I Zupa krem jarzynowa z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, ziemniaki 40 g, brokuł 40 g, kalafior 30 g, sól 1 g, pieprz, śmietana 18 % mleko, przyprawy)
II Ryż na mleku zapiekany z jabłkiem prażonym i cynamonem (mleko, ryż 20 g)
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Budyń śmietankowy z sosem owocowym ( mleko, truskawka)
borówka
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
szynka drobiowa
rzodkiewka, sałata lodowa, papryka żółta
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka , arbuz, seler naciowy
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki( włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16 g, ziele ang.,liście laurowe, makaron 10 g gluten, jaja)
II Ziemniaki puree (mleko)
Kotlecik wieprzowy mielony z pieca (łopatka wieprzowa 30g, jaja, gluten, sól 1 g, przyprawy)
Marchewka karotka gotowana na parze
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 10g , mleko 160ml )
jabłko
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta rybna (ryba, przyprawy)
szyneczka z indyka
szpinak , pomidor, ogórek małosolny
kawa inka na mleku (mleko)/ herbata miętowa
Drugie śniadanie:
Warzywa gotowane al dante z dipem jogurtowym (mleko),
ser mozzarella (mleko),
pomarańcza
Obiad:
I Zupa Krupnik z kaszą jaglaną (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, ziemniaki 60g, kasza jaglana 10g, przyprawy)
II Pizza samodzielnie przygotowana przez dzieci (jaja, gluten mleko , pomidor, roszponka)
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Shake owocowy (jogurt naturalny 100g mleko,kefir mleko, malina, truskawka)
pałki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
jajko gotowane na twardo ze szczypiorkiem (jaja)
schab w ziołach
sałata masłowa ,rukola , papryka czerwona
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
kalarepa, jabłko, pestki dyni
Obiad:
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami (włoszczyzna 70g, wywar mięsny 16g, seler, ziemniaki 60g, kalafior 40g, przyprawy)
Gulasz wieprzowy duszony w sosie własnym z kaszą jęczmienną (cebula, majeranek, kasza jęczmienna 20g gluten ,łopatka wieprzowa 35g, sól 1 g, pieprz, gluten )
kapusta modra gotowana
Kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Rogale z powidłami śliwkowymi z własnego wypieku (mleko, gluten, jaja)
żurawina
kawa inka na mleku ( mleko)
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi ( płatki10 g ,mleko 160ml)
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z brzoskwiniami (twaróg półtłusty mleko, brzoskwinia )
morele suszone, papryka kolorowa, ogórek zielony
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
marchew, ananas, seler naciowy
Obiad:
I Zupa pomidorowa z ryżem (bulion warzywno – drobiowy 60g/16g , seler , koncentrat pomidorowy, ryż 15 g, sól 1 g, pieprz,śmietana 18 % mleko )
II Ziemniaki puree (mleko)
Ryba z pieca (ryba 30g, jaja, gluten )
Surówka z kapusty kiszonej
Kompot z wiśni
Podwieczorek:
Arbuz
wafle tortowe
Lemoniada owocowa
Ważne dokumenty do pobrania

Standardy ochrony małoletnich

Galeria

Zapisz dziecko do naszej placówki

Dane kontaktowe:

Adres siedziby
- ul. Prusa 35, 64-100 Leszno (obok liceum nr II)

Telefon kontaktowy
- +48 512 727 614