Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa ze szczypiorkiem (twaróg półtłusty mleko)
szynka drobiowa, schab w ziołach
pomidor ,mix sałat papryka żółta
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
seler naciowy, jabłko, kalarepa
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą jęczmienną ( włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, kasza jęczmienna 15g gluten, ziemniaki 80 g, przyprawy)
II Makaron pszenno -jajeczny z sosem bolognese (łopatka wieprzowa 60g, koncentrat pomidorowy, makaron 40 g gluten, jaja, przyprawy)
ogórek kiszony
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Rogal z powidłami śliwkowymi z własnego wypieku ( gluten, mleko, jaja)
mandarynka
herbata z miodem i cytryną
Śniadanie:
Pieczywo pszenno -żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
pasta rybna (ryba, przyprawy)
szynka z indyka, szynka chuda wieprzowa
papryka , rukola, ogórek zielony
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
kalafior gotowany al dante z dipem jogurtowym (mleko), rzodkiewka, pestki dyni
Obiad:
I Zupa zabielana z fasolki szparagowej ziemniakami ( włoszczyzna 130g , seler, wywar mięsny 25g, ziemniaki 80g , fasolka szparagowa 70 g, przyprawy, śmietana 18 % mleko)
II Gulasz wieprzowy duszony w sosie własnym z kaszą pęczak ( cebula, majeranek, kasza pęczak 40g, gluten, łopatka wieprzowa 60g, sól 2 g, pieprz, gluten)
kapusta biała gotowana
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Kaszka manna na mleku z sosem owocowym ( mleko, truskawka)
morele suszone
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta drobiowa z ciecierzycą (filet z piersi kurczaka, jaja, gorczyca)
sałatka grecka z serem mozzarella (sałata lodowa , pomidor, papryka kolorowa, przyprawy, ser mozzarella mleko)
herbata malinowa/kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, ananas, marchew
Obiad:
Zupa koperkowa z ryżem (włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25 g, ryż 15g, przyprawy, ziemniaki 80g, koper)
Ziemniaki puree (mleko)
Nagetsy rybne (ryba 60 g, gluten, jaja)
Surówka z kapusty kiszonej natką pietruszki /bukiet warzyw gotowanych na parze
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 20g, mleko 150 ml)
Banan
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (płatki 20g, mleko)
Bułka z makiem (gluten)
masło (mleko)
konfitura wiśniowa
jajecznica ze szczypiorkiem (jaja)
ogórek zielony, roszponka, pomidor
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
Pomarańcza, papryka zielona, żurawina
Obiad:
Zupa krem z dyni (włoszczyzna 130g, ziemniaki 70g, dynia 70g, papryka czerwona, śmietana 18 % mleko, pestki dyni)
Pierogi leniwe (mleko, jaja, gluten) sos owocowy(malina)
kiwi, brzoskwinia
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Shake owocowy (jogurt 100g, mleko, truskawka)
chrupki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa ze szczypiorkiem (twaróg półtłusty mleko)
szynka drobiowa, schab w ziołach
pomidor, mix sałat, papryka żółta
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
seler naciowy ,jabłko, kalarepa
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16 g, kasza jęczmienna 10g gluten, ziemniaki 60g, przyprawy )
II Makaron pszenno-jajeczny z sosem bolognese (łopatka wieprzowa 30g,koncentrat pomidorowy ,makaron 20 g gluten, jaja przyprawy)
ogórek kiszony
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Rogal z powidłami śliwkowymi z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)
mandarynka
herbata z miodem i z cytryną
Śniadanie:
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
pasta rybna (ryba, przyprawy)
szynka z indyka, szynka chuda wieprzowa
papryka, rukola, ogórek zielony
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
kalafior gotowany al dante z dipem jogurtowym (mleko), rzodkiewka, pestki dyni
Obiad:
I Zupa zabielana z fasolki szparagowej z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, ziemniaki 60g, fasolka szparagowa 50g, przyprawy, śmietana 18 % mleko)
II Gulasz wieprzowy duszony w sosie własnym z kaszą pęczak (cebula, majeranek, kasza pęczak 20g gluten, łopatka wieprzowa 30g, sól 1 g, pieprz, gluten)
kapusta biała gotowana
kompot z agrestu
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta drobiowa z ciecierzycą ( filet z piersi kurczaka , jaja, gorczyca)
sałatka grecka z serem mozzarella (sałata lodowa, pomidor, papryka kolorowa, przyprawy, ser mozzarella mleko)
herbata malinowa/kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, ananas, marchew
Obiad:
Zupa koperkowa z ryżem (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, ryż 10 g, przyprawy, ziemniaki 60g, koper)
Ziemniaki puree (mleko)
Nagetsy rybne ( ryba 30g, jaja, gluten)
Surówka z kiszonej kapusty z natką pietruszki/bukiet warzyw gotowanych na parze
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 10g , mleko150ml)
Banan
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (płatki 10g, mleko )
Bułka z makiem (gluten)
masło (mleko)
konfitura wiśniowa
jajecznica ze szczypiorkiem (jaja)
ogórek zielony, roszponka, pomidor
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
Pomarańcza, papryka zielona, żurawina
Obiad:
Zupa krem z dyni (włoszczyzna 70g,ziemniaki 50g, dynia 70g, papryka czerwona , śmietana 18%mleko, pestki dyni)
Pierogi leniwe (mleko, jaja, gluten) sos owocowy
kiwi, brzoskwinie
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Shake owocowy ( jogurt 100 g mleko, truskawka)
chrupki kukurydziane
Ważne dokumenty do pobrania
Standardy ochrony małoletnich
Galeria
Zapisz dziecko do naszej placówki
Dane kontaktowe:
Adres siedziby
- ul. Prusa 35, 64-100 Leszno (obok liceum nr II)
Telefon kontaktowy
- +48 512 727 614
