Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa ze szczypiorkiem ( twaróg półtłusty mleko)
szynka z indyka ,szyneczka chuda wieprzowa
pomidor, mix sałat
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, morela, papryka czerwona
Obiad:
I Zupa krem jarzynowa z ziemniakami ( włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, ziemniaki 60 g, brokuł 70 g, kalafior 30 g, sól 2 g, pieprz, przyprawy)
II Ryż na mleku zapiekany z jabłkiem prażonym i cynamonem ( mleko, ryż 40g)
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Budyń śmietanowy z sosem owocowym (mleko, truskawka )
borówka
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
szynka drobiowa
rzodkiewka, sałata lodowa, papryka żółta
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka , arbuz, seler naciowy
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (włoszczyzna 130g, seler, wywar z drobiu 25g, ziele ang., liście laurowe, por, makaron 20g gluten , jaja )
II Ziemniaki puree (mleko)
Kotlecik wieprzowy mielony z pieca (łopatka wieprzowa 60g, jaja, gluten sól 2 g, przyprawy)
marchewka karotka gotowana na parze z groszkiem zielonym
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Rogale z powidłami śliwkowymi z własnego wypieku (mleko, gluten , jaja)
żurawina
kawa inka na mleku (mleko)
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta rybna (ryba , przyprawy)
szyneczka z indyka
szpinak , pomidorki koktajlowe, ogórek małosolny
kawa inka na mleku(mleko)/herbata miętowa
Drugie śniadanie:
warzywa gotowane al dante z dipem jogurtowym (mleko),
ser mozzarella (mleko),
pomarańcza
Obiad:
I Zupa kalafiorowa z ziemiankami (włoszczyzna 130g, wywar mięsny, seler, ziemniaki 80g , kalafior 50g, przyprawy)
II Gulasz wieprzowy duszony w sosie własnym z kaszą jęczmienną (cebula, majeranek , kasza jęczmienna 40 g gluten, łopatka wieprzowa 60g, sól 2 g, pieprz, gluten)
kapusta modra gotowana
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 20g, mleko 160ml )
Banan
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
pasta rybna ze szczypiorkiem (ryba, przyprawy)/pasta z zielonego groszku (groszek zielony , gorczyca, przyprawy)
szyneczka z indyka
sałata masłowa, papryka żółta , rzodkiewka
herbata malinowa /kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, ananas, gruszka
Obiad:
I Zupa pomidorowa z natką pietruszki (bulion warzywny 70g, seler, koncentrat pomidorowy, makaron 20 g gluten , jaja)
II Filet drobiowy w ziołach z ryżem parabolicznym w sosie śmietanowo -cytrynowym (filet z piersi kurczaka 60g, ryż 40 g, śmietana 18 % mleko, cytryna, przyprawy
marchewka karotka gotowana na parze/surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem , rzodkiewką i ogórkiem zielonym
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Babka z własnego wypieku (jaja, gluten , mleko)
morele suszone
napój owocowy (arbuz, mięta)
Śniadanie:
Zupa mleczna z zacierką makaron 2o g gluten, jaja, mleko 150ml )
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
konfitura wiśniowa
ser żółty (mleko)
szpinak, pomidorki koktajlowe, awokado
herbata rumiankowa
Drugie śniadanie:
Patera owoców/ muffinki z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)/Lemoniada owocowa
Obiad:
I Zupa Żurek z jajeczkiem (gluten, włoszczyzna 130g, seler, jaja 20g, Żur, sól 2 g, przyprawy )
II Ziemniaki z wody
Gzika (twaróg półtłusty mleko)
papryka kolorowa, szczypiorek, ogórek małosolny
Kompot z jabłek
Podwieczorek:
Arbuz
LODY PINGWINKI
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa ze szczypiorkiem (twaróg półtłusty mleko)
szynka z indyka, szyneczka chuda wieprzowa
pomidor, mix sałat
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, morela, papryka czerwona
Obiad:
I Zupa krem jarzynowa z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, ziemniaki 40 g, brokuł 40 g, kalafior 30 g, sól 1 g, pieprz, śmietana 18 % mleko, przyprawy)
II Ryż na mleku zapiekany z jabłkiem prażonym i cynamonem (mleko, ryż 20 g)
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Budyń śmietankowy z sosem owocowym ( mleko, truskawka)
borówka
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
szynka drobiowa
rzodkiewka, sałata lodowa, papryka żółta
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka , arbuz, seler naciowy
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki( włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16 g, ziele ang.,liście laurowe, makaron 10 g gluten, jaja)
II Ziemniaki puree (mleko)
Kotlecik wieprzowy mielony z pieca (łopatka wieprzowa 30g, jaja, gluten, sól 1 g, przyprawy)
Marchewka karotka gotowana na parze z groszkiem zielonym
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Rogale z powidłami śliwkowymi z własnego wypieku ( mleko, gluten , jaja)
żurawina
kawa inka na mleku (mleko)
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta rybna (ryba, przyprawy)
szyneczka z indyka
szpinak , pomidor, ogórek małosolny
kawa inka na mleku (mleko)/ herbata miętowa
Drugie śniadanie:
Warzywa gotowane al dante z dipem jogurtowym (mleko),
ser mozzarella (mleko),
pomarańcza
Obiad:
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami (włoszczyzna 70g, wywar mięsny 16g, seler, ziemniaki 60g, kalafior 40 g, przyprawy)
II Gulasz wieprzowy duszony w sosie własnym z kaszą jęczmienną ( cebula, majeranek , kasza jęczmienna 20g gluten, łopatka wieprzowa 35g ,sól 1 g, pieprz, gluten )
kapusta modra gotowa
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 10g, mleko 160ml )
Banan
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
jajko gotowane na twardo ze szczypiorkiem (jaja)
schab w ziołach
sałata masłowa ,rukola , papryka czerwona
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
kalarepa, jabłko, pestki dyni
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą jaglaną (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, ziemniaki 60 g, kasza jaglana 10g, przyprawy)
Pizza samodzielnie przygotowana przez dzieci (jaja, gluten, mleko, pomidor, roszponka )
Kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Shake owocowy (jogurt naturalny 100 g mleko, kefir mleko, malina)
truskawka
pałki kukurydziane
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi ( płatki10 g ,mleko 160ml)
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z brzoskwiniami (twaróg półtłusty mleko, brzoskwinia )
morele suszone, papryka kolorowa, ogórek zielony
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
marchew, ananas, seler naciowy
Obiad:
I Zupa pomidorowa z ryżem (bulion warzywno – drobiowy 60g/16g , seler , koncentrat pomidorowy, ryż 15 g, sól 1 g, pieprz,śmietana 18 % mleko )
II Ziemniaki puree (mleko)
Ryba z pieca (ryba 30g, jaja, gluten )
Surówka z kapusty kiszonej
Kompot z wiśni
Podwieczorek:
Arbuz
wafle tortowe
Lemoniada owocowa