Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
szynka chuda wieprzowa, szynka z indyka
ogórek zielony, szpinak, pomidor
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
marchew , papryka kolorowa, żurawina
Obiad:
I Zupa jarzynowa z ziemniakami ( włoszczyzna 130g, seler, ziemniaki 70g, kalafior 60g,brukselka 60g, sól 2 g, pieprz , śmietana 18 % mleko
II ŁAZANKI (łopatka wieprzowa 60g, przyprawy, makaron 40g gluten , jaja, przyprawy kapusta kwaszona 50g )
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Shake owocowy (truskawka , jogurt naturalny 100g, mleko)
chrupki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z awokado (twaróg półtłusty mleko, awokado , przyprawy)
szynka drobiowa, schab w ziołach
roszponka, rzodkiewka , papryka żółta
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, morela suszona, seler naciowy
Obiad:
I Zupa Ryżanka (bulion warzywno -drobiowy 130g/25g, seler, cebula, por, natka pietruszki , ryż paraboliczny 20 g )
II Ziemniaki puree (mleko)
jajko w sosie koperkowym (jaja, gluten, koper)
surówka z kapusty pekińskiej i pora
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Kaszka manna na mleku z sosem owocowym ( mleko, malina)
kiwi
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
sałatka grecka z grzankami i serem mozarella (sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, papryka kolorowa, cebula, natka pietruszki, ser mozarella 5g mleko , przyprawy, gluten)
szyneczka z indyka,
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka, rodzynka
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (wywar z drobiu 25g, włoszczyzna 130 g, seler, ziele ang., liście laurowe, sól 2 g, por , makaron 20g gluten, jaja )
II Kasza jęczmienna z bitkami wieprzowymi z marchewką w sosie własnym (kasza jęczmienna 40g gluten, łopatka wieprzowa 60 g, gluten, cebula,marchew 50g, przyprawy)
kompot z jabłek
Podwieczorek:
Banan
wafle ryżowe
Śniadanie:
I Pieczywo mieszane(gluten)
masło (mleko)
sałatka jarzynowa (jaja, seler, gorczyca)
jajko gotowane na twardo (jaja)
szyneczka chuda wieprzowa/parówka cielęca gotowana
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
jabłko
Obiad:
I Zupa Żurek z majerankiem , kiełbaską i jajeczkiem (gluten, włoszczyzna , seler, jaja, żur, sól 2 g, pieprz)
II Ziemniaki puree (mleko)
Ryba w cieście (60 g ryba, jaja, mleko, gluten)
surówka z kapusty modrej z kukurydzą
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Babka z własnego wypieku (jaja, gluten, mleko)
Pomarańcza
kawa inka na mleku (mleko) / herbata z cytryną
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
konfitura wiśniowa
pomidor, rukola, kiełki
herbata rumiankowa /szklanka mleka(mleko)
Drugie śniadanie:
kalafior gotowany al dante z dipem jogurtowym (mleko)
papryka zielona
Obiad:
I Zupa krem marchewkowa z pestkami dyni (wywar drobiowy 25g, włoszczyzna 130g, seler, marchew 80g, pestki dyni, ziemniaki 60g, sól 2 g, pieprz, śmietana 18 % mleko )
II Ziemniaki z wody
twaróg półtłusty (mleko)
szczypiorek, papryka żółta, ogórek kiszony, rzodkiewka
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 20g, 160 ml mleko )
gruszka
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szynka chuda wieprzowa ,szynka z indyka,
ogórek zielony, szpinak, pomidor
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
marchew, papryka kolorowa, żurawina
Obiad:
I Zupa jarzynowa z ziemniakami ( włoszczyzna 70g, seler, ziemniaki 60g, kalafior 40g, brukselka 40g, sól 1 g, pieprz, śmietana 18 % mleko)
II Makaron pszenno – jajeczny z sosem bolognese (łopatka wieprzowa 40g, koncentrat pomidorowy , przyprawy, makaron 20g gluten, jaja )
ogórek kiszony
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Shake owocowy (truskawka, jogurt naturalny 100g mleko)
chrupki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z awokado (twaróg półtłusty mleko, awokado, przyprawy)
szynka drobiowa, schab w ziołach
roszponka rzodkiewka, papryka żółta
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, morela suszona, seler naciowy
Obiad:
I Zupa Ryżanka ( bulion warzywno-drobiowy 70g/16g, seler, cebula, por, natka pietruszki ryż paraboliczny 10g)
II Ziemniaki puree (mleko)
jajko w sosie koperkowym ( jaja, gluten, koper)
surówka z kapusty pekińskiej i pora
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Kaszka manna na mleku z sosem owocowym ( mleko, malina)
kiwi
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
sałatka grecka z grzankami i serem mozzarella (sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, papryka kolorowa , cebula, natka pietruszki, ser mozzarella 5g mleko, przyprawy, gluten )
szyneczka z indyka,
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka , rodzynka
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (wywar z drobiu 16g, włoszczyzna 60g, seler, ziele ang., liście laurowe , sól 1 g, por, makaron 10 g, gluten, jaja)
II Kasza jęczmienna z bitkami wieprzowymi z marchewką w sosie własnym (kasza jęczmienna 20g, gluten, łopatka wieprzowa 40g gluten, cebula, marchew 40g, przyprawy)
kompot z jabłek
Podwieczorek:
Banan
wafle ryżowe
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
sałatka jarzynowa (jaja, seler, gorczyca )
jajko gotowane na twardo (jaja)
szyneczka chuda drobiowa, parówki cielęce na ciepło
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
jabłko
Obiad:
I Zupa Żurek z majerankiem, kiełbaską i jajeczkiem (gluten , włoszczyzna, seler, jaja, żur, sól 1 g, pieprz)
II Ziemniaki puree (mleko)
Ryba w cieście (ryba 40g, jaja, mleko, gluten )
surówka z kapusty modrej z kukurydzą
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Babka z własnego wypieku ( jaja, gluten, mleko)
pomarańcza
kawa inka na mleku (mleko)/ herbata z cytryną
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten )
masło ( mleko)
ser żółty ( mleko)
konfitura wiśniowa
pomidor, rukola, kiełki
herbata rumiankowa / szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
kalafior gotowany al dante z dipem jogurtowym (mleko)
papryka zielona
Obiad:
I Zupa krem marchewkowa z pestkami dyni (wywar drobiowy 16g, włoszczyzna 70g, seler, marchew 70g, pestki dyni, ziemniaki 40g, sól 1 g, pieprz, śmietana 18 % mleko)
II Ziemniaki z wody
twaróg półtłusty (mleko)
szczypiorek, papryka żółta, ogórek kiszony, rzodkiewka
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 10g, mleko 160ml)
gruszka