Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
pasztet domowy
ogórek konserwowy, papryka żółta
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
Pomarańcza, śliwki suszone
Obiad:
I Zupa brokułowa z ziemniakami (włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g,ziemniaki 80g, brokuł70g, sól 2 g, pieprz)
I Makaron pszenno – jajeczny z sosem bolognese i warzywami (łopatka wieprzowa 60 g. kukurydza, marchew, seler , koncentrat pomidorowy, sól 2 g, pieprz, makaron 40g gluten jaja)
Kompot agrestowy
Podwieczorek:
Kisiel owocowy (truskawka)
chrupki kukurydziane
banan
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 20g mleko 150ml)
Bułka pszenna (gluten)
masło (mleko)
szynka drobiowa
sałata masłowa, pomidor koktajlowy,
herbata miętowa
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, papryka żółta, rodzynki
Obiad:
Zupa krem z dyni (włoszczyzna 130g, ziemniaki 50 g, dynia 60g, śmietana 18 % mleko, pestki dyni)
II Ziemniaki puree (mleko)
Gyros (filet z piersi kurczaka 65g, przyprawy)
surówka z kiszonej kapusty, fasolka szparagowa żółta gotowana na parze
Kompot wiśniowy
Podwieczorek:
Wafle tortowe
mandarynka , kiwi
Śniadanie:
Bułka pszenno – żytnia (gluten)
masło (mleko)
jajecznica ze szczypiorkiem (jaja)
schab w ziołach
rukola, rzodkiewka, papryka czerwona
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, brukselka
Obiad:
I Zupa pomidorowa z natką pietruszki (bulion warzywno-drobiowy 70g/16g, seler, koncentrat pomidorowy sól 2 g, ryz 15g, śmietana 18% mleko)
II Kaszotto z kurczakiem ( papryka kolorowa, kukurydza, fasolka szparagowa, cebula, filet z piersi kurczaka 60g, śmietana 18% mleko)
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Rogal (gluten)
powidła śliwkowe
ogórek zielony, morele suszone
szklanka mleka (mleko)
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
pasta rybna (ryba , przyprawy)
szynka drobiowa
szpinak, pomidor, ogórek kiszony
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
Ser mozzarella (mleko), rzodkiewka, gruszka
Obiad:
Zupa zabielana ogórkowa z ziemniakami (włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25 g, ogórek kiszony 60g, ziemniaki 80g ,sól 2 g, pieprz śmietana 18 % mleko)
II Pieczeń rzymska z jajkiem i ryżem w sosie koperkowym (jaja, ryż 40g, mleko )
surówka Colesław
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Drożdżówka z jabłkiem ( mleko, gluten, jaja)
kawa inka na mleku (mleko)
Śniadanie:
Zupa mleczna z kaszą manną ( mleko, gluten)
Rogal (gluten)
masło (mleko)
konfitura wiśniowa
serek śmietankowy (mleko)
sałata lodowa, pomidor, kiełki
herbata rumiankowa
Drugie śniadanie:
Banan
Obiad:
Zupa szczawiowa z jajkiem (włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, szczaw , śmietana 18 % mleko, gluten , jaja)
Pierogi leniwe ( ziemniaki , twaróg półtłusty mleko, jaja, gluten)
Surówka z marchwi i ananasa
Napar cytrynowy z miodem
Podwieczorek:
Jogurt owocowy (jogurt 100 g mleko, malina)
pałki kukurydziane
marchew
Śniadanie:
Pieczywo pszenno -żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
pasztet domowy
ogórek konserwowy ,papryka żółta
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
Pomarańcza, śliwki suszone
Obiad:
I Zupa brokułowa z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, ziemniaki 60g, brokuł 50g, sól 1 g, pieprz)
II Makaron pszenno – jajeczny z sosem bolognese i warzywami (łopatka wieprzowa 40g, kukurydza, marchew, seler , koncentrat pomidorowy, sól 1 g, pieprz, makaron 20g gluten, jaja)
kompot agrestowy
Podwieczorek:
Kisiel owocowy (truskawka )
chrupki kukurydziane
banan
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi ( płatki 10g mleko 150ml)
Bułka pszenna (gluten)
masło (mleko)
szynka drobiowa
sałata masłowa, pomidor,
herbata miętowa
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, papryka żółta, rodzynki
Obiad:
Zupa krem z dyni (włoszczyzna 70g, ziemniaki 50g dynia 60g, śmietana 18 % mleko, pestki dyni )
Ziemniaki puree (mleko)
Gyros (filet z piersi z kurczaka 30g, przyprawy)
surówka z kapusty kiszonej/fasolka szparagowa żółta gotowana na parze
Kompot wisniowy
Podwieczorek:
wafle tortowe
mandarynka , kiwi
Śniadanie:
Bułka pszenno -żytnią (gluten )
masło (mleko)
jajecznica ze szczypiorkiem (jaja)
schab w ziołach
rukola, rzodkiewka, papryka czerwona
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, brukselka
Obiad:
I Rosół pomidorowa z natką pietruszki ( bulion warzywno – drobiowy 70g/16g, seler, koncentrat pomidorowy, sól 1 g, ryż 10g, śmietana 18% mleko)
II Kaszotto z kurczakiem (papryka kolorowa , kukurydza, fasolka szparagowa, cebula, filet z piersi kurczaka 30g, śmietana 18 % mleko)
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Rogal (gluten)
powidła śliwkowe
ogórek zielony, morele suszone
szklanka mleka (mleko)
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
pasta rybna (ryba, przyprawy)
szynka z indyka
szpinak, pomidor, ogórek kiszony
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
ser mozzarella (mleko), rzodkiewka, gruszka
Obiad:
Zupa zabielana ogórkowa z ziemniakami ( włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, ogórek kiszony 60g ,ziemniaki 70 g, pieprz, śmietana 18 % mleko)
Pieczeń rzymska z jajkiem z ryżem w sosie koperkowym(jaja, śmietana 18 % mleko)
surówka Colesław
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Drożdżówka z jabłkiem ( mleko, gluten, jaja)
kawa inka na mleku (mleko)
Śniadanie:
Zupa mleczna z kaszą manną ( mleko , gluten)
Rogal (gluten)
masło (mleko)
konfitura wiśniowa
serek śmietankowy (mleko)
sałata lodowa, pomidor, kiełki
herbata rumiankowa
Drugie śniadanie:
banan
Obiad:
Zupa szczawiowa z jajkiem (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, szczaw , śmietana 18 % mleko, gluten jaja)
Pierogi leniwe (ziemniaki , twaróg półtłusty mleko, jaja, gluten)
surówka z marchewki i ananasa
Napar cytrynowy z miodem
Podwieczorek:
Jogurt owocowy (jogurt 100g mleko , malina)
pałki kukurydziane
marchew
Ważne dokumenty do pobrania
Standardy ochrony małoletnich
Galeria
Zapisz dziecko do naszej placówki
Dane kontaktowe:
Adres siedziby
- ul. Prusa 35, 64-100 Leszno (obok liceum nr II)
Telefon kontaktowy
- +48 512 727 614
