Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (płatki 20g gluten mleko 150 ml)
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa ze szczypiorkiem (twaróg półtłusty mleko)
szynka chuda wieprzowa, szynka z indyka
sałata lodowa ,pomidor,
herbata malinowa
Drugie śniadanie:
banan , żurawina
Obiad:
I Zupa zabielana ogórkowa z ziemniakami (włoszczyzna 130 g, seler, wywar z mięsny 25g ogórek kiszony 70g, ziemniaki 80g, sól 2g, pieprz, śmietana 18 % mleko)
II Racuchy drożdżowe z cukrem ( gluten, jaja)
jabłko
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Kaszka manna na mleku z sosem owocowym (mleko, malina)
kiwi
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty( mleko)
pasta rybna (ryba, przyprawy)
schab w ziołach
papryka kolorowa, ogórek zielony, kiełki
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka , morele suszone, kalarepa
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (wywar z drobiu 25 g , seler, włoszczyzna 130g, seler, ziele ang., liście laurowe, sól 2 g, por , makaron 15g gluten, jaja)
II Galantyna drobiowa z ryżem parabolicznym w sosie potrawkowym ( ryż 40 g, filet z piersi kurczaka 60g, śmietana 18 % mleko)
marchewka z groszkiem gotowana na parze
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Kisiel owocowy (truskawka)
chrupki kukurydziane
borówka
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
sałatka jarzynowa ( jaja, seler, gorczyca)
parówki cielęce na ciepło
kakao (mleko )
Drugie śniadanie:
Jabłko, seler naciowy, ananas
Obiad:
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami ( włoszczyzna 130g , seler, wywar mięsny 25g, ziemniaki 80g , kalafior 60 g, przyprawy)
II Ziemniaki puree (mleko)
Jajko sadzone (jaja)
Fasolka szparagowa żółta gotowana na parze /sałatka grecka
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Murzynek z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)
śliwka
kawa inka na mleku (mleko)
Śniadanie:
DZIEŃ CHLEBA
KANAPKI SAMODZIELNIE SKOMPONOWANE PRZEZ DZIECI
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
papryka kolorowa, szpinak, ogórek kiszony, sałata masłowa, rzodkiewka, kiełki, rukola
szynka drobiowa, ser żółty (mleko)/ser mozzarella (mleko)
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
Arbuz
Obiad:
I Zupa Fasolowa z majerankiem na wędzonce (wywar mięsny 25g, seler, włoszczyzna 130g,fasola Jaś 20g)
II Pyzy domowe (gluten). Sztuka mięsa w sosie ciemnym (cebula, majeranek, łopatka wieprzowa 60g, sól 2 g, pieprz, gluten)
Kapusta modra gotowana
kompot z śliwek
Podwieczorek:
Koktajl owocowy ( jogurt naturalny 100g mleko, borówka, banan)
wafle tortowe
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 15 g, mleko 150 ml)
Pieczywo mieszane ( gluten )
masło (mleko)
pasta twarogowa z jajkiem (twaróg półtłusty mleko, jaja, gorczyca)
roszponka, pomidorki koktajlowe
herbata z miodem i cytryną
Drugie śniadanie:
papryka kolorowa, marchew, ogórek zielony
Obiad:
I Zupa krem z zielonych warzyw z ziemniakami ( włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, brukselka 60, szpinak 40g, brokuł 60 g, ziemniaki 80g,przyprawy , śmietana 18 % mleko)
II Pulpeciki rybna w sosie śmietanowo-porowym z kaszą pęczak (ryba 55 g, kasza pęczak 40g gluten, śmietana 18 % mleko)
Bukiet surówek
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Bułka z makiem (gluten)
konfitura truskawkowa
kawa inka na mleku (mleko)
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (płatki 10g gluten mleko 150 ml)
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa ze szczypiorkiem (twaróg półtłusty mleko)
szynka chuda wieprzowa, szynka z indyka
sałata lodowa, pomidor,
herbata malinowa
Drugie śniadanie:
banan , żurawina
Obiad:
I Zupa zabielana ogórkowa z ziemniaki ( włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, ogórek kiszony 50g, ziemniaki 70g,sól 1 g, pieprz, śmietana 18% mleko )
II Racuchy drożdżowe z cukrem (gluten, jaja)
jabłka
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Kaszka manna na mleku z sosem owocowym (mleko,malina)
kiwi
Śniadanie:
Pieczywo mieszane( gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
pasta rybna (ryba , przyprawy)
schab w ziołach
papryka kolorowa, ogórek zielony, kiełki
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka, morele suszone, kalarepa
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (wywar z drobiu 16g, seler, włoszczyzna 70g, seler, ziele ang., liście laurowe, por, makaron 10g gluten, jaja)
II Galantyna drobiowa z ryżem parabolicznym w sosie potrawkowym (ryż 20g, filet z piersi kurczaka 40g, śmietana 18% mleko)
marchewka z groszkiem gotowana na parze
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Kisiel owocowy (truskawka)
chrupki kukurydziane
borówka
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
sałatka jarzynowa(jaja, seler, gorczyca)
parówki cielęce na ciepło
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
Jabłko ,, seler naciowy, ananas
Obiad:
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami ( włoszczyzna 70 g, seler, wywar mięsny 16 g, ziemniaki 60 g, kalafior 40 g, przyprawy)
II Ziemniaki puree ( mleko)
Jajko sadzone (jaja)
Fasolka szparagowa żółta gotowana na parze/sałatka grecka
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Murzynek z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)
śliwka
herbata z pokrzywy
Śniadanie:
DZIEŃ CHLEBA
KANAPKI SAMODZIELNIE SKOMPONOWANE PRZEZ DZIECI
Pieczywo pszenno- żytnie (gluten)
masło (mleko)
papryka kolorowa , szpinak , ogórek kiszony, sałata masłowa, rzodkiewka , kiełki, rukola
szynka drobiowa , ser żółty (mleko)/ser mozzarella (mleko)
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
Arbuz
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, kasza jęczmienna 10g gluten, ziemniaki 60g, przyprawy)
II Pyzy domowe (gluten), Sztuka mięsa w sosie ciemnym (cebula, majeranek ,łopatka wieprzowa 30g, sól 1 g, pieprz, gluten)
Kapusta modra gotowana
Kompot ze śliwek
Podwieczorek:
Koktajl owocowy (jogurt owocowy (jogurt naturalny 100g mleko, borówka , banan )
wafle tortowe
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 10 g mleko 150 ml)
Pieczywo mieszane (gluten )
masło (mleko)
pasta twarogowa z jajkiem (twaróg półtłusty mleko, jaja, gorczyca)
roszponka, pomidor
herbata z miodem i cytryną
Drugie śniadanie:
papryka zielona, marchew, ogórek zielony
Obiad:
I Zupa krem z zielonych warzyw ziemniakami (włoszczyzna 70 g , seler, wywar mięsny 16g. brukselka 40g, szpinak 30 g, brokuły 30 g, ziemniaki 50 g, przyprawy, śmietana 18 % mleko)
II Pulpeciki rybne w sosie śmietanowo-porowym z kaszą pęczak (ryba 30 g, kasza pęczak 20g gluten , śmietana 18 % mleko)
Bukiet surówek
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Bułka z makiem ( gluten )
konfitura truskawkowa
kawa inka na mleku (mleko)
Ważne dokumenty do pobrania

Standardy ochrony małoletnich

Galeria

Zapisz dziecko do naszej placówki

Dane kontaktowe:

Adres siedziby
- ul. Prusa 35, 64-100 Leszno (obok liceum nr II)

Telefon kontaktowy
- +48 512 727 614