Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szynka drobiowa, szynka chuda wieprzowa
papryka kolorowa, sałata lodowa
herbata miętowa
Drugie śniadanie:
nektaryna, marchew,jabłko
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej (włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25 g, kasza jęczmienna 20 g gluten, ziemniaki 60g, przyprawy)
II Pulpeciki wieprzowe z makaronem pszenno – jajecznym w sosie pomidorowym z bazylią ( łopatka wieprzowa 60g, makaron 40 g gluten , jaja, koncentrat pomidorowy, przyprawy)
ogórek małosolny
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Shake owocowy (jogurt naturalny mleko, truskawka )
banan
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
sałatka z pomidora i ogórka (jogurt naturalny mleko, pomidor 120 g, ogórek małosolny , przyprawy)
ser mozzarella (mleko)
schab w ziołach
kawa inka na mleku (mleko)/ herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
gruszka, seler naciowy, papryka zielona
Obiad:
I Zupa szczawiowa z jajkiem (włoszczyzna 130g, seler,wywar mięsny 25g, liście laurowe, ziele ang., szczaw śmietana 18 % mleko, gluten, jaja)
II Kluski kopytka ( ziemniaki , mąka tortowa , gluten , jaja, sól 2 g, pieprz, gluten)
Gulasz wieprzowy w sosie ciemnym (cebula, majeranek, łopatka wieprzowa 60g, sól 2 g, pieprz, gluten)
Kapusta modra gotowana
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Kisiel owocowy (malina)
wafle ryżowe
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
szynka z indyka, pasztet domowy
ogórek małosolny, pomidor, sałata masłowa
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, ananas, kiwi
Obiad:
I Rosół drobiowy z kaszą manną ( włoszczyzna 130g, seler, wywar z drobiu 25g, ziele ang., liście laurowe, por, gluten)
II Ziemniaki z pieca
Filet z piersi kurczaka w ziołach (filet z piersi kurczaka 60g, przyprawy)
Marchewka karotka gotowana na parze /bukiet surówek
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Koktajl owocowy ( jogurt naturalny 100 g mleko, truskawka)
chrupki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
sałatka jarzynowa (jaja, seler, gorczyca)
parówki cielęce na ciepło
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, papryka żółta, nektaryna
Obiad:
I Zupa barszcz czerwony z muszelkami ( bulion drobiowy 25g, seler, buraki czerwone 80g, makaron 20g gluten , jaja , sól 2 g)
II Pulpety rybne z ryżem parabolicznym w sosie śmietanowo -porowym ( ryba 60 g, jaja, gluten, ryż 40g)
Bukiet surówek/fasolka szparagowa zielona gotowana na parze
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Budyń śmietankowy (mleko)
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 10g, mleko 150ml)
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten )
masło (mleko)
jajko gotowane na twardo (jaja)
sałatka grecka z serem mozzarella sałata lodowa , ogórek zielony , pomidor, papryka kolorowa, ser mozzarella mleko)
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
gruszka, kalarepa. morele suszone
Obiad:
I Zupa krem z zielonych warzyw z grzankami ( włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, brukselka 40g, brokuły 60 g, groszek zielony 40g, ziemniaki 80g, przyprawy , śmietana 18 % mleko)
II Pierogi leniwe (mleko ,jaja, gluten)
Surówka z marchewki i ananasa
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Muffinki z własnego wypieku (jaja , mleko, gluten)
Arbuz
Lemoniada owocowa
Śniadanie:
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szynka drobiowa ,szynka chuda wieprzowa
papryka kolorowa, sałata lodowa
herbata miętowa
Drugie śniadanie:
nektaryna ,marchew, jabłko
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej ( włoszczyzna 70g , seler, wywar mięsny 16g, kasza jęczmienna 20g gluten, ziemniaki 60g, przyprawy)
II Pulpeciki wieprzowe z makaronem pszenno -jajecznym w sosie pomidorowym z bazylią (łopatka wieprzowa 30g, makaron 20 g, gluten, jaja, koncentrat pomidorowy, przyprawy)
ogórek małosolny
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Shake owocowy (jogurt naturalny mleko, truskawka )
banan
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
sałatka z pomidora i ogórka (jogurt naturalny mleko, pomidor 120g ogórek małosolny, przyprawy)
ser mozzarella (mleko)
schab w ziołach
kawa inka na mleku (mleko )/herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
gruszka , seler naciowy, papryka zielona
Obiad:
I Zupa szczawiowa z jajkiem (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, liście laurowe, ziele ang., szczaw , śmietana 18 % mleko, gluten, jaja)
II kluski kopytka ( ziemniaki, mąka tortowa , gluten , jaja, sól 1 g, pieprz, gluten )
Gulasz wieprzowy w ciemnym sosie (cebula,majeranek, łopatka wieprzowa 30g sól 1 g, pieprz, gluten )
Kapusta modra gotowana
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Kisiel owocowy (malina)
wafle ryżowe
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szynka z indyka, pasztet domowy
ogórek małosolny, pomidor, sałata masłowa
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, ananas, kiwi
Obiad:
I Rosół drobiowy z kaszą manną (włoszczyzna 70g, seler, wywar z drobiu 16g, ziele ang., liście laurowe, por, gluten)
II Ziemniaki z pieca
Filet z piersi kurczaka w ziołach ( filet z piersi kurczaka 30g, przyprawy)
Marchewka karotka gotowana na parze/bukiet surówek
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Koktajl owocowy (jogurt naturalny 100g mleko, truskawka)
chrupki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
sałatka jarzynowa (jaja, seler, gorczyca)
parówki cielęce na ciepło
herbata z cytryną /kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
ogórek zielony , papryka żółta, nektaryna
Obiad:
I Zupa barszcz czerwony z muszelkami ( bulion drobiowy 70g, seler, buraki czerwone 60g, makaron 10g, gluten, jaja, sól 1 g)
Pulpety rybne z ryżem parabolicznym w sosie śmietanowo -porowym (ryba 30g, jaja, gluten, ryż 20 g )
bukiet surówek/ fasolka szparagowa zielona gotowana na parze
Kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Budyń śmietankowy (mleko)
żurawina
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi ( płatki 10 g, mleko 150 ml)
Pieczywo pszenno -żytnie (gluten )
masło (mleko)
jajko gotowane na twardo (jaja)
sałatka grecka z serem mozzarella (sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, papryka kolorowa, ser mozzarella (mleko)
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
gruszka, kalarepa, morele suszone
Obiad:
I Zupa krem z zielonych warzyw z grzankami ( włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, brukselka 40g, brokuły 40 g, groszek zielony 40 g, ziemniaki 60 g, przyprawy, śmietana 18 % mleko)
II Pierogi leniwe (mleko, jaja, gluten)
Surówka z marchewki i ananasa
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Muffinki z własnego wypieku (jaja, mleko, gluten)
Arbuz
Lemoniada owocowa
Ważne dokumenty do pobrania

Standardy ochrony małoletnich

Galeria

Zapisz dziecko do naszej placówki

Dane kontaktowe:

Adres siedziby
- ul. Prusa 35, 64-100 Leszno (obok liceum nr II)

Telefon kontaktowy
- +48 512 727 614