Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
szynka chuda wieprzowa, szyneczka z indyka
mix sałat, pomidor
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, żurawina
Obiad:
I Zupa koperkowa z kaszą pęczak ( włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, kasza pęczak 20g gluten , koper, przyprawy)
II Naleśniki ze serem i sosem owocowym ( gluten , jaja, twaróg półtłusty mleko , cukier waniliowy, malina)
pomarańcza, kiwi
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem (gluten, mleko)
pasta rybna (ryba, przyprawy)
papryka żółta, roszponka
herbata z cytryną
Śniadanie:
Pieczywo pszenno- żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z jajkiem (twaróg półtłusty mleko, jaja, gorczyca)
szynka drobiowa, schab w ziołach
sałata masłowa, rzodkiewka, ogórek zielony
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
papryka czerwona, marchew, kalarepa
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (wywar z drobiu 25g, włoszczyzna 130g, seler, ziele ang., liście laurowe, sól 2 g, por , makaron 20g gluten, jaja)
II Potrawka drobiowa z ryżem parabolicznym w sosie śmietanowo – cytrynowym (ryż 20g , filet z piersi kurczaka 60g, mleko, gluten)
marchewka gotowana z groszkiem
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Kisiel owocowy
gruszka
chrupki kukurydziane
Śniadanie:
Zupa mleczna z zacierką (mleko, gluten , jaja)
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
ser mozzarella (mleko)
konfitura wiśniowa
szynka chuda wieprzowa
pomidor, roszponka , kiwi
herbata rumiankowa
Drugie śniadanie:
banan
Obiad:
I Zupa grochowa z ziemniakami i majerankiem ( włoszczyzna 130g, seler, groch łuskany 15g , ziemniaki, przyprawy)
II Sztuka mięsa w sosie ciemnym z kluskami śląskimi (łopatka wieprzowa 60g, cebula, majeranek, sól 2g, pieprz, mąka pszenna gluten, mąka ziemniaczana )
surówka z kapusty modrej z kukurydzą/ surówka z kapusty białej z marchewką i natką pietruszki
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
deser z biszkoptami z własnego wypieku (twaróg mleko, gluten , jaja)
herbata z dzikiej róży
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szynka chuda wieprzowa, szyneczka z indyka
mix sałat, pomidor
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko , żurawina
Obiad:
I Zupa koperkowa z kaszą pęczak (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, kasza pęczak 10g gluten, koper, przyprawy)
II Naleśniki ze serem i sosem owocowym(gluten , jaja , twaróg półtłusty mleko, cukier waniliowy, malina)
pomarańcza, kiwi
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem (gluten , mleko)
pasta rybna (ryba, przyprawy)
papryka żółta , roszponka
herbata z cytryną
Śniadanie:
Pieczywo pszenno- zbytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z jajkiem ( twaróg półtłusty mleko, jaja, gorczyca)
szynka drobiowa, schab w ziołach
sałata masłowa, rzodkiewka, ogórek zielony
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
papryka czerwona, marchew, kalarepa
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (wywar z drobiu 16g, włoszczyzna 70g, seler, ziele ang., liście laurowe, sól 1g, por, makaron 10g gluten, jaja, )
II Potrawka drobiowa z ryżem w sosie śmietanowo- cytrynowym (ryż 20 g filet z piersi kurczaka 30g , mleko, gluten)
marchewka gotowana z groszkiem
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Kisiel owocowy (truskawka)
gruszka
chrupki kukurydziane
Śniadanie:
Zupa mleczna z zacierką (mleko, gluten, jaja)
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
ser mozzarella (mleko)
konfitura wiśniowa
szynka chuda wieprzowa
pomidor, roszponka, kiełki
herbata rumiankowa
Drugie śniadanie:
banan
Obiad:
I Zupa Kalafiorowa z ziemniakami (włoszczyzna 70g, wywar mięsny 16g, seler, ziemniaki 60g, kalfior40 g, przyprawy)
II Sztuka mięsa w sosie ciemnym z kluskami śląskimi (łopatka wieprzowa 35g, cebula, majeranek , sól 1 g, pieprz, mąka pszenna gluten, mąka ziemniaczana )
surówka z kapusty modrej z kukurydzą/ surówka z kapusty białej z marchewką i natką pietruszki
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
deser z biszkoptami z własnego wypieku (twaróg mleko, gluten, jaja)
herbata z dzikiej róży