Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Bułka pszenna (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szynka wieprzowa
sałata, pomidor
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, jabłko
Obiad:
I Zupa kapuśniak z ziemniakami (włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, kapusta kiszona 60g, ziemniaki 80g, przyprawy)
I Naleśniki z dżemem (gluten, jaja, mleko)
ananas, brzoskwinia
Koktajl truskawkowy ( mleko, miód , truskawka )
Podwieczorek:
Krążki ryżowe
banan
Śniadanie:
Zupa mleczna z ryżem (mleko)
Pieczywo pszenno -żytnie (gluten)
masło (mleko)
szynka z indyka
ogórek kiszony, papryka żółta, kiełki
herbata miętowa
Drugie śniadanie:
marchewka, gruszka
Obiad:
Zupa grochowa z ziemniakami na wędzonce ( włoszczyzna 130g, seler, ,groch łuskany 15g,ziemniaki 80g, kości wędzone , przyprawy)
Pyzy domowe z gulaszem w sosie ciemnym ( łopatka wieprzowa 60 g, cebula, majeranek,sól2g , pieprz, gluten)
kapusta modra gotowana
Kompot wiśniowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa ( truskawkowa)
Pomarańcza
Śniadanie:
rogal mleczny (gluten)
masło (mleko)
powidła śliwkowe
serek malinowy (mleko, malina)
rzodkiewka , sałata masłowa, pomidor
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
Brokuł gotowany , morela suszona, kiwi
Obiad:
I Zupa barszcz czerwony z muszelkami ( bulion drobiowy 25g, seler, buraki czerwone 60g, makaron 20g gluten, jaja)
II Ziemniaki puree (mleko)
jajko w sosie musztardowym (jaja, gorczyca, gluten)
Surówka z kapusty pekińskiej z natką pietruszki i rzodkiewką/surówka z kapusty kiszonej
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Babka z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)
mandarynka, kiwi
herbata owocowa (malinowa )
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z warzywami (ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek, mleko )
schab w ziołach
rukola, papryka żółta, żurawina
mleko z miodem (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka, seler naciowy, jabłko
Obiad:
Zupa krem z kalafiorowa z kaszą manną ( włoszczyzna 130g, seler, wywar drobiowy 25g, kasza manna 15g, gluten, mleko)
Sos myśliwski z kaszą pęczak (ogórek kiszony, papryka , cebula, por , seler, pietruszka, marchew, kiełbaska, koncentrat pomidorowy, gluten)
Napar cytrynowy z miodem
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem (gluten ,mleko)
ser żółty (mleko)
kawa inka na mleku (mleko)/ herbata z pokrzywy
Śniadanie:
Bułka pszenna/ graham(gluten)
masło (mleko)
jajko gotowane na twardo (jaja)
ser żółty (mleko)
dżem brzoskwiniowy
szpinak, papryka czerwona
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
mandarynka ,kiwi, brukselka
Obiad:
Zupa ryżanka zabielana (bulion warzywno-drobiowy 130g/25g, seler, cebula, por, ryż 15g, mleko, natka pietruszki )
Ziemniaki puree (mleko)
Ryba w warzywach (ryba 60g, cebula , marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy )
kompot agrestowy
Podwieczorek:
Shake owocowy (jogurt 100g, mleko, malina)
wafle tortowe
banan
Śniadanie:
Bułka pszenna(gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szynka wieprzowa
sałata, pomidor
herbata z cytryna
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, jabłko,
Obiad:
I Zupa kapuśniak z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16 g, kapusta kiszona 50g, ziemniaki 60 g, przyprawy, )
II Naleśniki z dżemem (gluten, jaja, mleko)
ananas, brzoskwinia
koktajl truskawkowy (truskawka , miód, mleko)
Podwieczorek:
Krążki ryżowe
banan
Śniadanie:
Zupa mleczna z ryżem ( mleko)
Pieczywo pszenno -żytnie (gluten)
masło (mleko)
szynka z indyka
ogórek kiszony ,papryka żółta, kiełki
herbata miętowa
Drugie śniadanie:
marchewka, gruszka
Obiad:
Zupa jarzynowa z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16 g, kalafior 60g, ziemniaki 60g, przyprawy)
Pyzy domowe z gulaszem w ciemnym sosie (łopatka wieprzowa35g ,cebula, majeranek, sól, pieprz, gluten )
kapusta modra gotowana
Kompot wiśniowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa (truskawkowa)
Pomarańcza
Śniadanie:
Rogal mleczny (gluten ,mleko )
masło (mleko)
powidła śliwkowe
serek malinowy ( mleko, maliny)
rzodkiewka, sałata masłowa, pomidor
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
Brokuł gotowany , morela suszona, kiwi
Obiad:
I Zupa barszcz czerwony z muszelkami ( bulion drobiowy 16g, seler, buraki czerwone 60g, makaron 10 g gluten, jaja)
II Ziemniaki puree (mleko)
Jajko w sosie musztardowym (jaja, gorczyca, gluten)
surówka z kapusty pekińskiej z kapusty pekińskiej z natką pietruszki i rzodkiewką /surówka z kapusty kiszonej
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Babka z własnego wypieku ( gluten, jaja, mleko)
mandarynka ,kiwi
herbata owocowa (malinowa)
Śniadanie:
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z warzywami (twaróg półtłusty mleko, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek, )
schab w ziołach
rukola, papryka żółta, żurawina
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka, seler naciowy, jabłko
Obiad:
Zupa krem z kalafiora z kaszą manną ( włoszczyzna 70g, seler, wywar z ,mięsny 16 g, kasza manna 10g gluten , śmietana 18 % mleko)
Sos myśliwski z kaszą pęczak ( ogórek kiszony, papryka kolorowa, cebula, por, seler, pietruszka, marchew, koncentrat pomidorowy, kiełbasa, gluten)
napar cytrynowy z miodem
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem ( gluten, mleko)
ser żółty (mleko)
papryka zielona
kawa inka na mleku (mleko)/herbata z pokrzywy
Śniadanie:
Bułka pszenna/ bułka graham (gluten)
masło (mleko)
jajko gotowane na twardo (jaja)
ser żółty (mleko)
dżem brzoskwiniowy
szpinak , papryka czerwona
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
mandarynka ,kiwi , brukselka
Obiad:
Zupa ryżanka zabielana z natką pietruszki (bulion warzywno – drobiowy 70g/16g, seler , cebula, ryż 10g,por, natka pietruszki, mleko)
Ziemniaki puree (mleko)
ryba w warzywach (ryba 30g, por, cebula, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy )
kompot agrestowy
Podwieczorek:
Shake owocowy( jogurt 100g mleko, malina)
wafle tortowe
banan
