Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (płatki 20g, mleko 170 ml)
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa ze szczypiorkiem (twaróg półtłusty mleko)
szynka chuda wieprzowa ,szynka z indyka,
papryka kolorowa, mix sałat
herbata miętowa
Drugie śniadanie:
jabłko, marchew, seler naciowy
Obiad:
I Zupa zabielana ogórkowa z ziemniakami (włoszczyzna 130g, wywar mięsny 25g,seler, ogórek kiszony 60g, ziemniaki 70g,sól 2 g, pieprz, śmietana 18 % mleko)
II Pulpeciki wieprzowe z kaszą jęczmienną w sosie pomidorowym z bazylią (łopatka wieprzowa 60g, kasza jęczmienna 40g, gluten , koncentrat pomidorowy, przyprawy)
fasolka szparagowa zielona gotowana na parze
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Deser lodowy (lody mleko, owoce), wafle tortowe
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, papryka kolorowa, cebula, natka pietruszki, przyprawy)
ser mozzarella (mleko)
szynka drobiowa, schab w ziołach
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka, rzodkiewka, papryka żółta
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (wywar mięsny 25 g, włoszczyzna 130 g, seler, ziele ang., liście laurowe, sól 2 g, por, makaron 20 g gluten , jaja )
II Zapiekanka makaronowa z brokułami i filetem z kurczaka (makaron 40g, gluten , jaja, ser żółty mleko, śmietana 18 % mleko, filet z piersi kurczaka 60g, brokuł 70g, przyprawy)
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Shake owocowy (jogurt naturalny 100g, mleko , malina )
chrupki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z jajkiem (twaróg półtłusty mleko, jaja, gorczyca)
pasta drobiowa z ciecierzycą ( filet z piersi kurczaka ,jaja, gorczyca)
roszponka, pomidor, sałata masłowa
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
kalafior gotowany / brukselka gotowane al dante z dipem jogurtowym (mleko), pestki dyni
Obiad:
I Zupa krem marchewkowa z ziemniakami (włoszczyzna 130g, seler, ziemniaki 60g, marchew 80g, sól 2 g, pieprz, śmietana 18 % mleko)
II Kluski Kopytka (ziemniaki, mąka tortowa gluten, jaja, sól 2 g) z gulaszem wieprzowym w sosie ciemnym (łopatka wieprzowa 60g, cebula, majeranek , sól 2 g, pieprz, gluten)
Kapusta biała gotowana
Kompot z jabłek
Podwieczorek:
Ciasto drożdżowe z własnego wypieku ( gluten , jaja, mleko)
Truskawki
Lemoniada cytrynowa z miętą
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
pasta rybna (ryba, przyprawy)
rukola, papryka żółta, ogórek małosolny
herbata rumiankowa /kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
Banan
Obiad:
I Zupa barszcz czerwony z muszelkami ( bulion drobiowy 25g seler, buraki czerwone 70 g, makaron 20 g gluten , jaja , sól 2 g)
II Ziemniaki puree (mleko)
Jajko w sosie koperkowym ( jaja, koper, gluten, mleko)
Surówka z kapusty kiszonej z natką pietruszki
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy ( mleko)
morele suszone
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 2o g, mleko 170ml )
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z brzoskwiniami (twaróg półtłusty mleko, brzoskwinia, cukier waniliowy )
papryka zielona, rzodkiewka, sałata lodowa
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
jabłko, kalarepa, ogórek zielony
Obiad:
I Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (bulion warzywno -drobiowy 130g/25g, seler, ziemniaki 80g, fasolka szparagowa 60g, gluten przyprawy)
II Pulpeciki rybne z ryżem parabolicznym w sosie śmietanowo – porowym (ryba 60 g, jaja, gluten mleko )
surówka z kapusty włoskiej
Kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Arbuz
wafle ryżowe
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (płatki 10g,mleko 170ml)
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa ze szczypiorkiem (twaróg półtłusty mleko)
szynka chuda wieprzowa, szynka z indyka
papryka kolorowa , mix sałat
herbata miętowa
Drugie śniadanie:
Jabłko, marchew, seler, naciowy
Obiad:
I Zupa zabielana ogórkowa z ziemniakami (włoszczyzna 70 g, wywar mięsny 16g, seler, ogórek kiszony 50g, ziemniaki 70g, sól 1g, pieprz, śmietana 18 % mleko )
II Pulpeciki wieprzowe z kaszą jęczmienną w sosie pomidorowym z bazylią (łopatka wieprzowa 30g, kasza jęczmienna 20g gluten, koncentrat pomidorowy, przyprawy)
Fasolka szparagowa zielona gotowana na parze
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Deser lodowy (lody mleko, owoce )
wafle tortowe
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
sałatka grecka (sałata lodowa , ogórek zielony, pomidor, papryka kolorowa, cebula, natka pietruszki, przyprawy)
ser mozzarella (mleko)
szynka drobiowa, schab w ziołach
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
Gruszka , rzodkiewka, papryka żółta
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (wywar mięsny 16g, włoszczyzna 70g, seler, ziele ang., liście laurowe, sól 1 g, por, makaron 10g gluten, jaja)
II Zapiekanka makaronowa z brokułami i filetem z kurczaka (makaron 20g, gluten, jaja, ser żółty mleko, śmietana 18 % mleko, filet z piersi kurczaka 30 g, brokuł 60g, przyprawy)
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Shake owocowy (jogurt naturalny 100g mleko, malina)
Chrupki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z jajkiem (twaróg półtłusty mleko, jaja, gorczyca)
pasta drobiowa z ciecierzycą (filet z piersi kurczaka , jaja, gorczyca)
roszponka, pomidor, sałata masłowa
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
kalafior /brukselka gotowane al dante z dipem jogurtowym (mleko) , pestki dyni
Obiad:
I Zupa krem marchewkowa z ziemniakami ( włoszczyzna 70g, seler, ziemniaki 60g, marchew 70g, sól 1 g, pieprz, śmietana 18 % mleko)
II Kluski Kopytka (ziemniaki, mąka tortowa gluten , jaja, sól 1g)
z gulaszem wieprzowym w sosie ciemnym (łopatka wieprzowa 45g, cebula, majeranek , sól 1 g, pieprz, gluten )
Kapusta biała gotowana
kompot z jabłek
Podwieczorek:
Ciasto drożdżowe z własnego wypieku (gluten , jaja, mleko)
Truskawki
Lemoniada cytrynowa z miętą
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
pasta rybna (ryba, przyprawy)
rukola, papryka żółta, ogórek małosolny
herbata rumiankowa / kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
Banan
Obiad:
I Zupa barszcz czerwony z muszelkami (bulion drobiowy 16g, seler, buraki czerwone 70g, makaron 20g, gluten, jaja , sól 1g)
Ziemniaki puree (mleko)
Jajko w sosie koperkowym (jaja, koper, gluten )
Surówka z kapusty kiszonej z natką pietruszki
Kompot z agrestu
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy (mleko)
morele suszone
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 10 g, mleko 150ml)
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z brzoskwiniami (twaróg półtłusty mleko, brzoskwinia, cukier waniliowy )
papryka zielona, rzodkiewka, sałata lodowa
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
jabłko, kalarepa, ogórek zielony
Obiad:
I Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami ( bulion warzywno -drobiowy 70g/16g, seler, ziemniaki 50g, fasolka szparagowa 50g, gluten, przyprawy)
II Pulpety rybne w sosie śmietanowo – porowym (ryba 30 g, jaja, gluten )
surówka z kapusty włoskiej
Kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Arbuz
wafle ryżowe
Ważne dokumenty do pobrania

Standardy ochrony małoletnich

Galeria

Zapisz dziecko do naszej placówki

Dane kontaktowe:

Adres siedziby
- ul. Prusa 35, 64-100 Leszno (obok liceum nr II)

Telefon kontaktowy
- +48 512 727 614