Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa (twaróg półtłusty mleko)
szynka z indyka, schab w ziołach
sałata lodowa, pomidor
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
marchew, ogórek zielony, morela suszona
Obiad:
I Zupa krem jarzynowa z ziemniakami (włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, ziemniaki 50g, kalafior 60g, fasolka szparagowa zielona 40g, sól 2 g, pieprz , śmietana 18% mleko, przyprawy)
II Ryż na mleku zapiekany z jabłkiem prażonym i z cynamonem (ryż 40g, mleko)
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem (gluten , mleko)
pasta rybna (ryba, przyprawy)
rukola, papryka żółta
herbata z pokrzywy
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
pasztet domowy, szynka drobiowa
ogórek małosolny, papryka czerwona
kakao (mleko)/ herbata miętowa
Drugie śniadanie:
seler naciowy, jabłko, żurawina
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą jaglaną (włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25 g , kasza jaglana 20 g, ziemniaki 80 g, przyprawy)
II Łazanki z mięsem i ziemniakami ( łopatka wieprzowa 60g, kapusta kwaszona , makaron 40g gluten , jaja, sól 2 g, przyprawy)
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 20 g, mleko 150ml )
Gruszka
Śniadanie:
Pieczywo pszenno- żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z pomidorami i pestkami dyni (twaróg półtłusty mleko, pomidor, pestki dyni, przyprawy)
pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jaja, gorczyca)
szynka z indyka
szpinak , rzodkiewka, kiełki
herbata malinowa /kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
kalafior gotowany al dante , kalarepa, papryka kolorowa
Obiad:
I Zupa Ryżanka z natką pietruszki (bulion warzywno – drobiowy 130g/25g, seler, cebula, por, natka pietruszki, ryż 20g, przyprawy)
II Ziemniaki puree (mleko)
Kotlecik drobiowy z pieca( filet z piersi kurczaka 60g, gluten , jaja )
Mizeria ( ogórek zielony ,jogurt naturalny mleko, koper, przyprawy)
surówka z kapusty modrej z kukurydzą
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Deser do samodzielnego skomponowania przez dzieci (Jogurt naturalny 100g mleko ,owoce :arbuz, banan, truskawka, galaretka : agrestowa, wiśniowa, pomarańczowa)
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa (twaróg półtłusty mleko)
szynka z indyka, schab w ziołach
sałata lodowa, pomidor,
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
marchew, ogórek zielony, morela suszona
Obiad:
I Zupa krem jarzynowa z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g,ziemniaki 40g, kalafior 40g, fasolka szparagowa 30g, sól 1 g, pieprz, śmietana 18 % mleko, przyprawy)
II Ryż na mleku zapiekany z jabłkiem prażonym i z cynamonem (ryż 20g, mleko)
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem ( gluten, mleko)
pasta rybna (ryby, przyprawy)
rukola, papryka żółta
herbata z pokrzywy
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
pasztet domowy, szynka drobiowa
ogórek małosolny, papryka czerwona
kakao (mleko)/herbata miętowa
Drugie śniadanie:
seler naciowy, jabłko, żurawina
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą jaglaną (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, kasza jaglana 10g, ziemniaki 60g, przyprawy)
II Łazanki z mięsem i kapustą (łopatka wieprzowa 30g, kapusta kwaszona, makaron 20g, gluten, jaja, sól 1 g, przyprawy)
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 10g, mleko 150ml)
Gruszka
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z pomidorami i pestkami dyni (twaróg półtłusty mleko, pomidor, pestki dyni, przyprawy)
pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jaja, gorczyca)
szynka z indyka
szpinak, rzodkiewka, kiełki
herbata malinowa/kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
kalafior gotowany al dante , kalarepa, papryka kolorowa
Obiad:
I Zupa Ryżanka z natką pietruszki ( bulion warzywno – drobiowy 70g/16g, seler, cebula, por, natka pietruszki, ryż 10g, przyprawy)
II Ziemniaki puree (mleko)
Kotlecik drobiowy z pieca ( filet z piersi kurczaka 30g, gluten , jaja)
Mizeria (ogórek zielony, jogurt naturalny mleko, koper, przyprawy)
surówka z kapusty modrej z kukurydzą
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Deser do samodzielnego skomponowania przez dzieci ( Jogurt naturalny mleko, owoce: arbuz, banan, truskawka, galaretka : wiśniowa, agrestowa , pomarańczowa )
Ważne dokumenty do pobrania

Standardy ochrony małoletnich

Galeria

Zapisz dziecko do naszej placówki

Dane kontaktowe:

Adres siedziby
- ul. Prusa 35, 64-100 Leszno (obok liceum nr II)

Telefon kontaktowy
- +48 512 727 614