Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Bułka pszenna (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szynka wieprzowa
sałata, pomidor
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, jabłko
Obiad:
I Zupa kapuśniak z ziemniakami (włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, kapusta kiszona 60g, ziemniaki 80g, przyprawy)
I Naleśniki z dżemem (gluten, jaja, mleko)
ananas, brzoskwinia
Koktajl truskawkowy ( mleko, miód , truskawka )
Podwieczorek:
Krążki ryżowe
banan
Śniadanie:
Zupa mleczna z ryżem (mleko)
Pieczywo pszenno -żytnie (gluten)
masło (mleko)
szynka z indyka
ogórek kiszony, papryka żółta, kiełki
herbata miętowa
Drugie śniadanie:
marchewka, gruszka
Obiad:
Zupa grochowa z ziemniakami na wędzonce ( włoszczyzna 130g, seler, ,groch łuskany 15g,ziemniaki 80g, kości wędzone , przyprawy)
Pyzy domowe z gulaszem w sosie ciemnym ( łopatka wieprzowa 60 g, cebula, majeranek,sól2g , pieprz, gluten)
kapusta modra gotowana
Kompot wiśniowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa ( truskawkowa)
Pomarańcza
Śniadanie:
rogal mleczny (gluten)
masło (mleko)
powidła śliwkowe
serek malinowy (mleko, malina)
rzodkiewka , sałata masłowa, pomidor
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
Brokuł gotowany , morela suszona, kiwi
Obiad:
I Zupa barszcz czerwony z muszelkami ( bulion drobiowy 25g, seler, buraki czerwone 60g, makaron 20g gluten, jaja)
II Ziemniaki puree (mleko)
jajko w sosie musztardowym (jaja, gorczyca, gluten)
Surówka z kapusty pekińskiej z natką pietruszki i rzodkiewką/surówka z kapusty kiszonej
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Babka z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)
mandarynka, kiwi
herbata owocowa (malinowa )
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z warzywami (ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek, mleko )
schab w ziołach
rukola, papryka żółta, żurawina
mleko z miodem (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka, seler naciowy, jabłko
Obiad:
Zupa krem z kalafiorowa z kaszą manną ( włoszczyzna 130g, seler, wywar drobiowy 25g, kasza manna 15g, gluten, mleko)
Sos myśliwski z kaszą pęczak (ogórek kiszony, papryka , cebula, por , seler, pietruszka, marchew, kiełbaska, koncentrat pomidorowy, gluten)
Napar cytrynowy z miodem
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem (gluten ,mleko)
ser żółty (mleko)
kawa inka na mleku (mleko)/ herbata z pokrzywy
Śniadanie:
Bułka pszenna/ graham(gluten)
masło (mleko)
jajko gotowane na twardo (jaja)
ser żółty (mleko)
dżem brzoskwiniowy
szpinak, papryka czerwona
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
mandarynka ,kiwi, brukselka
Obiad:
Zupa ryżanka zabielana (bulion warzywno-drobiowy 130g/25g, seler, cebula, por, ryż 15g, mleko, natka pietruszki )
Ziemniaki puree (mleko)
Ryba w warzywach (ryba 60g, cebula , marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy )
kompot agrestowy
Podwieczorek:
Shake owocowy (jogurt 100g, mleko, malina)
wafle tortowe
banan
Śniadanie:
Bułka z makiem (gluten)
masło (mleko)
powidła
szynka drobiowa
pomidor, ogórek zielony
mleko z miodem (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko,rodzynki
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą jaglaną ( włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, ziemniaki 60g, kasza jaglana 10g, przyprawy)
II Racuchy drożdżowe z serkiem ( gluten, jaja, mleko)
pomarańcza, kiwi
kompot truskawkowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy (mleko)
morela suszona
Śniadanie:
Zupa owsianka ( płatki 10g mleko)
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jaja)
ser żółty (mleko)
papryka czerwona, rukola
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
rzodkiewka, brukselka, żurawiną
Obiad:
Zupa pomidorowa z natką pietruszki ( wywar warzywno – drobiowy 70g/16g, seler, koncentrat pomidorowy , makaron 10 g gluten, jaja)
Ziemniaki puree (mleko)
Nagetsy drobiowe ( filet, gluten, jaja)
buraki gotowane
Kompot agrestowy
Podwieczorek:
Shake bananowy ( jogurt naturalny mleko, banan)
chrupki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo pszenno -żytnie (gluten )
masło (mleko)
pasta twarogowa z papryką (twaróg półtłusty mleko, papryka, przyprawy)
schab w ziołach
sałata masłowa, pomidor
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
Gruszka, mandarynka, seler naciowy
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (wywar mięsny 16 g, włoszczyzna 70g, seler, ziele ang. liście laurowe, por, makaron 10g gluten, jaja)
II Potrawka drobiowa z ryżem parabolicznym w sosie śmietanowo -cytrynowym (ryż 20g, filet z piersi kurczaka 40g, gluten , mleko)
marchewka gotowana z groszkiem
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Chałka drożdżowa ( gluten, jaja)
żurawina
napar cytrynowy z miodem
Śniadanie:
Bułka poznańska (gluten)
masło (mleko)
sałatka jarzynowa (jaja, seler, gorczyca)
szynka drobiowa
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
koktajl owocowy (jogurt mleko, malina)
Obiad:
Zupa brukselkowa z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, wywar drobiowy 16 g, brukselka , przyprawy,)
Gołąbki leniwe w sosie pomidorowym z bazylią i kaszą jęczmienną (łopatka wieprzowa 40g, kapusta włoska, koncentrat pomidorowy, przyprawy, kasza jęczmienna 10g gluten,)
ogórek kiszony
kompot z jabłek
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem ( gluten, mleko)
pasta rybna (ryba , przyprawy)
ser żółty (mleko)
rzodkiewka, papryka , kiełki
herbata malinowa
Śniadanie:

Zupa mleczna z kluseczkami czekoladowymi ( mleko , kakao , gluten)
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
serek śmietankowy (mleko)
konfitura wiśniowa
szpinak , rzodkiewka
herbata miętowa
Drugie śniadanie:
brokuł, marchewka, jabłko
Obiad:
Zupa zabielana z zielonego groszku z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, groszek zielony 40g, ziemniaki 60g, przyprawy, śmietana 18% mleko)
Ziemniaki puree (mleko)
Ryba w cieście (ryba, gluten, jaja, mleko)
kalafior z wody, surówka z kapusty włoskiej
kompot truskawkowy
Podwieczorek:
Pierniki z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko, miód , przyprawy)
wafle tortowe
mandarynka
herbata malinowa
Ważne dokumenty do pobrania
Standardy ochrony małoletnich
Galeria
Zapisz dziecko do naszej placówki
Dane kontaktowe:
Adres siedziby
- ul. Prusa 35, 64-100 Leszno (obok liceum nr II)
Telefon kontaktowy
- +48 512 727 614
