Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 20g, mleko 140 ml)
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szynka drobiowa ,schab w ziołach
pomidor, rukola, rzodkiewka
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
marchew, gruszka, kalarepa
Obiad:
I Zupa krem jarzynowa z ziemniakami ( włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, ziemniaki 60 g, brukselka 50 g, kalafior 40 g, sól 2 g, pieprz, przyprawy)
II Naleśniki ze serem (gluten, jaja, twaróg półtłusty mleko, cukier waniliowy)
truskawka, brzoskwinia
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem (gluten , mleko)
pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jaja, gorczyca)
papryka żółta , mix sałat
kawa inka na mleku (mleko)
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z natką pietruszki i awokado (twaróg półtłusty mleko, awokado, cytryna, natka pietruszki, przyprawy)
szyneczka z indyka, szynka chuda wieprzowa
papryka czerwona, ogórek zielony
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
brokuły gotowane al dante z dipem jogurtowym (mleko), pomarańcza , żurawina
Obiad:
I Zupa koperkowa z ryżem ( włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25 g, ryż 20g, koper, przyprawy)
II Ziemniaki z pieca
Ryba w cieście (ryba 60 g, jaja, mleko)
bukiet surówek : surówka z kapusty modrej z kukurydzą /surówka z kapusty kiszonej z natką pietruszki
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Kaszka manna na mleku ze sosem owocowym (mleko, truskawka)
Borówka
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
sałatka z pomidora i ogórka (jogurt naturalny mleko, pomidor 120 g, ogórek małosolny , przyprawy)
ser mozzarella (mleko)
kabanos drobiowy
kawa inka na mleku(mleko)/herbata miętowa
Drugie śniadanie:
jabłko, seler naciowy, papryka zielona
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej (włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, kasza jęczmienna 20, gluten ziemniaki 60g, przyprawy)
II Pyzy domowe z gulaszem wieprzowym w sosie ciemnym (łopatka wieprzowa 60g, cebula, majeranek , sól 2 g, pieprz, gluten)
buraki gotowane
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Koktajl owocowy (jogurt naturalny 100g mleko, kefir mleko, malina , granola owocowa)
Banan
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
pasta rybna ze szczypiorkiem (ryba, przyprawy)/pasta z zielonego groszku (groszek zielony , gorczyca, przyprawy)
szyneczka z indyka
sałata masłowa, papryka żółta , rzodkiewka
herbata malinowa /kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, ananas, gruszka
Obiad:
I Zupa pomidorowa z natką pietruszki (bulion warzywny 70g, seler, koncentrat pomidorowy, makaron 20 g gluten , jaja)
II Filet drobiowy w ziołach z ryżem parabolicznym w sosie śmietanowo -cytrynowym (filet z piersi kurczaka 60g, ryż 40 g, śmietana 18 % mleko, cytryna, przyprawy
marchewka karotka gotowana na parze/surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem , rzodkiewką i ogórkiem zielonym
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Babka z własnego wypieku (jaja, gluten , mleko)
morele suszone
napój owocowy (arbuz, mięta)
Śniadanie:
Zupa mleczna z zacierką makaron 2o g gluten, jaja, mleko 150ml )
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
konfitura wiśniowa
ser żółty (mleko)
szpinak, pomidorki koktajlowe, awokado
herbata rumiankowa
Drugie śniadanie:
Patera owoców/ muffinki z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)/Lemoniada owocowa
Obiad:
I Zupa Żurek z jajeczkiem (gluten, włoszczyzna 130g, seler, jaja 20g, Żur, sól 2 g, przyprawy )
II Ziemniaki z wody
Gzika (twaróg półtłusty mleko)
papryka kolorowa, szczypiorek, ogórek małosolny
Kompot z jabłek
Podwieczorek:
Arbuz
LODY PINGWINKI
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 10g,mleko 170ml)
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szynka drobiowa, schab w ziołach
pomidor, rukola, rzodkiewka
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
Marchew, gruszka, kalarepa
Obiad:
I Zupa krem jarzynowa z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, ziemniaki 40 g, brukselka 40 g, kalafior 30 g, sól 1 g, pieprz, śmietana 18 % mleko, przyprawy)
II Naleśniki ze serem (gluten, jaja, twaróg półtłusty mleko, cukier waniliowy )
truskawka, brzoskwinia
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem (gluten, mleko)
pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jaja, gorczyca)
papryka żółta , mix sałat
kawa inka na mleku (mleko)
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z natką pietruszki i awokado ( twaróg półtłusty mleko, awokado, cytryna, natka pietruszki, przyprawy)
szyneczka z indyka, szynka chuda wieprzowa
papryka czerwona, ogórek zielony
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
Brokuły gotowane al dante z dipem jogurtowym (mleko), pomarańcza
Obiad:
I Zupa koperkowa z ryżem ( włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16 g , ryż 10g, koper , przyprawy)
II Ziemniaki z pieca
Ryba w cieście ( ryba 35g, jaja, mleko)
Bukiet surówek : surówka z kapusty modrej z kukurydzą / surówka z kapusty kiszonej z natką pietruszki
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Kaszka manna na mleku z sosem owocowym (mleko, truskawka)
Borówki
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
sałatka z pomidora i ogórka ( jogurt naturalny mleko, pomidor 120g, ogórek małosolny, przyprawy)
ser mozzarella ( mleko)
szynka drobiowa
kawa inka na mleku (mleko)/ herbata miętowa
Drugie śniadanie:
jabłko, seler naciowy, papryka zielona
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, kasza jęczmienna 10g gluten, ziemniaki 40 g, przyprawy)
II Pyzy domowe z gulaszem wieprzowym w sosie ciemnym (łopatka wieprzowa 45g, cebula, majeranek , sól 1 g, pieprz, gluten )
buraki gotowane
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Koktajl owocowy (jogurt naturalny 100g mleko, kefir mleko, malina, granola owocowa)
Banan
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta rybna ze szczypiorkiem (ryba, przyprawy)/ pasta z zielonego groszku (groszek zielony, gorczyca , przyprawy)
szyneczka z indyka
sałata masłowa , papryka żółta , rzodkiewka
herbata malinowa /kawa inka na mleku (mleko)/
Drugie śniadanie:
ogórek zielony , ananas, gruszka
Obiad:
I Zupa pomidorowa z natką pietruszki ( bulion warzywny 70g, seler, koncentrat pomidorowy, makaron 15g gluten, jaja)
Filet drobiowy w ziołach z ryżem parabolicznym w sosie śmietanowo -cytrynowym (filet z piersi kurczaka 35g, ryż 20g , śmietana 18 % mleko, cytryna, przyprawy )
marchew karotka gotowana na parze / surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem , rzodkiewką i ogórkiem zielonym
Kompot z agrestu
Podwieczorek:
Babka z własnego wypieku (jaja, gluten, mleko)
morele suszone
napój owocowy (arbuz, mięta)
Śniadanie:
Zupa mleczna z zacierką (makaron 10 g gluten, jaja , mleko 150ml)
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
konfitura wiśniowa
ser żółty (mleko)
szpinak , pomidor, awokado
herbata rumiankowa
Drugie śniadanie:
Patera owoców /muffinki z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)/Lemoniada owocowa
Obiad:
I Zupa Żurek z jajeczkiem (gluten, włoszczyzna 70g, seler, jaja 20g, Żur, sól 1 g, przyprawy )
II Ziemniaki z wody
Gzika ( twaróg półtłusty mleko) papryka kolorowa , szczypiorek, ogórek małosolny
Kompot z jabłek
Podwieczorek:
Arbuz
LODY PINGWINKI